Jak vybrat správnou postel?

Výběr správné postele je důležitý, protože kvalitní spánek má vliv na celkové zdraví a pohodu. Zde jsou některé faktory, které byste měli zvážit při výběru postele:

  1. Velikost postele:

    • Vyberte postel odpovídající vašim potřebám a dostatečně prostornou pro vás a případně i pro partnera. Standardní velikosti postelí jsou jednolůžko (90 cm, 100 a nejširší možnost 120cm), dvoulůžko (160 cm a více) nebo manželská postel (180 cm a více).

  2. Typ matrace:

    • Vybrat správný typ matrace je klíčové. Existují různé druhy matrací, včetně pružinových, pěnových, latexových a paměťových pěn. Každý typ má své vlastní výhody a nevýhody, a závisí na osobních preferencích a potřebách.

  3. Houževnatost a podpora:

    • Matrace by měla poskytovat dostatečnou podporu a pohodlí. Je důležité, aby byla dostatečně tuhá, aby udržela správnou polohu těla, ale zároveň by měla být dostatečně pohodlná pro relaxaci.

  4. Materiál rámu postele:

    • Rám postele může být vyroben z různých materiálů. Naše italské postele mají rám z masivního dřeva, které je dostatečně odolné. Rám je z jedné strany polstrován a potažen kůží nebo tkaninou dle výběru klienta.

  5. Design a styl:

    • Výběr roštu postele je rovněž důležitý, protože má vliv na celkovou podporu matrace a tím i na kvalitu spánku. Naše postele mají kvalitní a bytelný kovový rošt s dřevěnými lamelami, který je položen uvnitř rámu postele. Umožňuje tak otevírání postele dvěma způsoby, klasicky pod úhlem nebo vodorovné otevírání dle výběru roštu.

  1. Design a styl:

    • Zvažte design postele v souladu s celkovým designem vaší ložnice. Vybrat postel, která se hodí k ostatním nábytku a stylu může přispět k celkové atmosféře místnosti.

  2. Cena a kvalita:

    • Rozpočet je samozřejmě důležitý faktor. Snažte se najít rovnováhu mezi cenou a kvalitou. Kvalitní postel by měla být investicí do vašeho zdraví a pohodlí a naše postele vám je splní do puntíku.

  3. Prostorové omezení:

    • Ujistěte se, že postel bude dostatečně velká pro váš pokoj a že se vejde do zamýšleného prostoru.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz